Антіподскій стрибучий папуга (Cyanoramphus unicolor)

Зовнішній вигляд

Довжина тіла у самців до 32 см, у самок 29 см; вага до 136 г. Забарвлення оперення, в основному, зелена. Груди, черевце і подхвостье жовто-зелені. Голова зелена, надкрила фіолетово-сині. Дзьоб світлий, сріблясто-сірий, з чорним кінчиком. Райдужка оранжева. Ноги сірі.

поширення

Мешкає на Антиподів островах. Там же мешкає і інший вид - какарікі Райшека (Cyanoramphus hochstetteri).

Спосіб життя

Населяють луки. Харчуються листям, бруньками, злаками і стеблами осоки, іноді насінням і квітками, очевидно, не зневажають і мохом.

розмноження

Гніздяться в норах, часто більш метра завдовжки. У кладці 5-6 яєць. У природі виживають 1-3 пташеняти. Тривалість життя понад 10 років.

Ціна

Інші види роду «Стрибаючі папуги»:

  • Краснолобов стрибучий папуга (Cyanoramphus novaezelandiae)
  • Новозеландський гірський стрибучий папуга (Cyanoramphus malherbi)
  • Желтолобий стрибучий папуга (Cyanoramphus auriceps)