Білогрудий краснохвостий папуга (Pyrrhura albipectus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: краснохвостой папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 24 см. Має строкату розмальовку з коричневого, оранжевого, жовтого, білого, рожевого і зеленого кольорів. Хвіст загострений, червоний, але центральні кермові з зеленими облямівками. Біле кільце навколо шиї характерно тільки для цього виду.

поширення

Живуть на південному сході Еквадору.

Спосіб життя

Населяють тропічні ліси. Поза шлюбного періоду живуть групами від 8 до 50 птахів. Харчуються фруктами, насінням та ягодами.

розмноження

Шлюбний період триває, ймовірно, з квітня по червень.

Загрози і охорона

Протягом багатьох років був представлений єдиним екземпляром, здобутим на півдні Еквадору. Лише в 1980 році Кілька птахів цього виду виявили в тропічному лісі на схилах Східної Кордильєри на південному сході Еквадору.

В Еквадорі оголошено охоронюваним видом. Ліси в місцях його проживання в значній мірі змінені або знищені.

Ціна

Інші види роду «краснохвостой папуги»:

  • Белоухіх краснохвостий папуга (Pyrrhura leucotis)
  • Буроухій краснохвостий папуга (Pyrrhura frontalis)
  • Желтокрилий краснохвостий папуга (Pyrrhura hoffmanni)
  • Перловий краснохвостий папуга (Pyrrhura perlata)
  • Зеленощёкій краснохвостий папуга (Pyrrhura molinae)
  • Розкішний краснохвостий папуга (Pyrrhura calliptera)
  • Скелястий краснохвостий папуга (Pyrrhura rupicola)
  • Сінезобий краснохвостий папуга (Pyrrhura cruentata)
  • Чорнохвостий папуга (Pyrrhura melanura)