Гірський ара (Ara couloni)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Ари

Зовнішній вигляд

Розмір тіла 40-42 см; вага 250-350 г. Забарвлення оперення зеленого кольору. Голова і крила сині, хвіст червоно-коричневий з блакитним кінцем. Неопереної зона чорна, ноги тілесного кольору. Райдужка жовта. Дзьоб чорний, кінчик білий. Самка ідентична самцеві.

поширення

Мешкає на сході Перу, в Західній Бразилії та Північної Болівії.

Спосіб життя

Населяє переважно дощові ліси до висоти 1300 м над рівнем моря. У гніздовий період тримається дрібними зграями. Харчується горіхами, плодами. Тривалість життя 30-40 років.

розмноження

У кладці 3-4 яйця. Насиджування триває 24-26 днів. Пташенята перебувають у гнізді 90 днів.

Ціна

Інші види роду «Ари»:

  • Желтошейний ара (Ara auricollis)
  • Красноспінний ара (Ara maracana)