Дятловим папужка Бруіна (Micropsitta bruijnii)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Рід: Дятлова папужки

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 8-9 см, вага - 12-16 м

поширення

Живуть в Папуа-Новій Гвінеї, Індонезії та на Соломонових островах.

Спосіб життя

Населяють субтропічні і тропічні сухі ліси. Харчуються, переважно, лишайниками.

Класифікація

Вид включає в себе 5 підвидів:

  • Micropsitta bruijnii bruijnii (Salvadori, 1875)
  • Micropsitta bruijnii buruensis Arndt, 1999.
  • Micropsitta bruijnii necopinata Hartert, 1925
  • Micropsitta bruijnii pileata Mayr, 1940
  • Micropsitta bruijnii rosea Mayr, 1940

Ціна

Інші види роду «Дятлова папужки»:

  • Дятловим папужка Меека (Micropsitta meeki)
  • Дятловим папужка Сальвадорі (Micropsitta keiensis)
  • Дятловим папужка Склетера (Micropsitta pusio)
  • Дятловим папужка Фінша (Micropsitta finschii)
  • Дятловим папужка Шлегеля (Micropsitta geelvinkiana)