Желтокрилий тонкодзьобий папуга (Brotogeris chiriri)

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 20-25 см. Основне забарвлення оперення світло-зелена. Згин крила жовтий.

поширення

Живуть від центральної Бразилії до південної Болівії, Парагваю і північної Аргентини.

Спосіб життя

Населяють в основному лісові вирубки і ділянки біля поселень, розчищені під ріллю. Рідко заходить глибоко в тропічний ліс. Харчується в основному насінням і плодами, а також квітками плодових дерев і нектаром.

розмноження

Гніздяться в дуплах дерев. У кладці 4-5 яєць.

зміст

Користується популярністю у любителів природи в Північній і Південній Америці.

Класифікація

Вид включає в себе 2 підвиди:

  • Brotogeris chiriri behni Neumann, 1931
  • Brotogeris chiriri chiriri (Vieillot, 1818)

Ціна

Інші види роду «тонкодзьобого папуги»:

  • Канареечнокрилий тонкодзьобий папуга (Brotogeris versicolurus)
  • Червонокрилий тонкодзьобий папуга (Brotogeris chrysoptera)
  • Оранжевогорлий тонкодзьобий папуга (Brotogeris jugularis)
  • Сірощокий тонкодзьобий папуга (Brotogeris pyrrhopterus)
  • Тіріка (Brotogeris tirica)