Желтоухій папуга (Ognorhynchus icterotis, Aratinga icterotis)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 40-42 см. Забарвлення зеленого кольору з жовтуватим відтінком в нижній частині тіла. Вуздечка, лоб, щоки і околоушная область жовтувато-зеленого кольору. Внутрішня сторона рульового пір'я блідо-червоно-коричнева, зовнішня - зелена. Верхня сторона махового пір'я на кінцях чорнуватого кольору. Верхня частина дзьоба чорнувата, подклювье і кінчик світлі.

поширення

Мешкав від Колумбії до Еквадору, в даний час з території Еквадору, ймовірно зник.

Спосіб життя

Населяють субтропічні ліси і ліси помірного поясу на схилах Анд на висоті 2000-3000 м над рівнем моря. Колонії цих папуг зустрічали в насадженнях воскових пальм (Ceroxylon quindiuense).

розмноження

Гніздиться в порожнистих стовбурах пальм, зазвичай на висоті 25-30 метрів над рівнем моря. Гніздо використовується папугою протягом усього життя. Часто він повертається до свого гнізда після нападу людей, полегшуючи, таким чином, вилов. У неволі папуга живе недовго.

Загрози і охорона

В останні роки відомі зустрічі тільки окремих пар. Міжнародний союз охорони природи в оновленій Червону книгу в 2010 році заніс желтоухую аратинг в список перебувають під загрозою (це середній з семи рівнів загрози увазі за класифікацією Міжнародного союзу охорони природи).

Ціна