Зелений ракетохвостий папуга (Prioniturus luconensis)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Ракетохвостие папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла близько 29 см, а крила 15-19 см. Основне забарвлення оперення жовтувато-зелена. Голова і нижня частина тіла світліше, з блакитним відтінком. Кінці рульового пір'я, а також прапорці на середньої парі свинцево-сірі. Два центральних пера хвоста подовжені з голими осями і без опахал, на кінці у них чорні «ракетки». Самки темніше, голі осі хвоста у них коротше. Вперше описаний Стиром в 1890 році.

поширення

Мешкає на Філіппінських островах, зокрема, Лусон і Маріндук, а також Сулавесі і на деяких інших невеликих островах Індонезійського архіпелагу.

Спосіб життя

Населяють тропічні ліси.

Загрози і охорона

Чисельність їх популяції скорочується. Занесений до Міжнародної Червоної книги.

Ціна

Інші види роду «Ракетохвостие папуги»:

  • Буруйскій ракетохвостий папуга (Prioniturus mada)
  • Гірський ракетохвостий папуга (Prioniturus montanus)
  • Желтошейний ракетохвостий папуга (Prioniturus platurus)
  • Красношапочний ракеточнік (Prioniturus flavicans)
  • Сінеголовий ракетохвостий папуга (Prioniturus platenae)
  • Сінешапочний ракетохвостий папуга (Prioniturus discurus)