Какаду Гоффіна (Cacatua goffiniana, Cacatua goffini, Kakatoe goffini)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Какаду
Підродина: Білі какаду
Рід: Какаду

Зовнішній вигляд

Один з найбільш дрібних представників сімейства. Його розмір не перевищує 30 см; вага - 300-400 г. Забарвлення оперення біла, вуздечка світло-рожева, внутрішня сторона махового і рульового пір'я блідо-жовтого кольору. Чубчик круглий, з маленьких пір'я червоного кольору. Неопереної зона навколо очей блакитного або світло-сірого кольору. Через лоб між очима проходить світло-помаранчева смуга. Дзьоб світлий, кістяного кольору. У самок райдужка червоно-коричнева, у самців - чорна.

поширення

Мешкає на острові Танімбар (Індонезія).

Спосіб життя

Населяють високостовбурні субтропічні і тропічні ліси.

розмноження

Гніздяться в дуплах дерев. У кладці 2-3 яйця. Яйця висиджують обоє батьків: самка вночі, самець днем.

Загрози і охорона

Занесений до Міжнародної Червоної книги.

зміст

Це дуже поширений вид какаду, який давно і дуже часто міститься в неволі. При одиночному і парному змісті швидко звикають до людини і стають ручними. В сутінки і на світанку вони дуже голосно і неприємно кричать.

Ціна

Інші види роду «Какаду»:

  • Великий білий какаду (Cacatua alba)
  • Великий желтохохлий какаду (Cacatua galerita)
  • Малий желтохохлий какаду (Cacatua sulphurea, Plyctolophus sulphurea)
  • Гологлаз какаду (Cacatua sanguinea, Kakatoe sanguinea)
  • Молуккській какаду (Cacatua moluccensis)
  • Носатий какаду (Cacatua tenuirostris, Kakatoe tenuirostris)
  • Соломонові какаду (Cacatua ducorpsii, Plyctolophus ducrops)
  • Філіппінська какаду (Cacatua haematuropygia, Kakatoe haematuropygia)