Карликовий папуга Едвардса (Psittaculirostris edwardsii)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Карликові папуги

опис

Карликовий папуга Едвардса досягає довжини 18 см. Оперення переважно зелене. У самців тім'я, лоб і вуздечка жовто-зелені. Потилицю оливково-коричневого кольору. Між потилицею і очима проходить чорна смуга. Кроющие вуха жовті. Під очима є зеленувато-синя пляма. Груди, горло і щоки червоні. Над серединою грудей проходить тонка фіолетово-блакитна смуга. У внутрішніх криють крил оранжево-червоні вершини. Нижня сторона крил синьо-зеленого кольору. Навколо червоних радужина є сіре Кільця навколо очей. Ноги світло-сірі, дзьоб чорний. У самок фіолетово-блакитна смуга на грудях. У молодих птахів жовті щоки з червонуватим нальотом, що криють вуха зеленувато-жовті, радужіни темні. Гучний голос звучить різко, з металевим відтінком.

поширення

Карликовий папуга Едвардса населяє ліси, узлісся і частково прибрану країну на низовини і в горах, іноді зустрічається в садах. Область його поширення простягається на сході від затоки Телук-Йос-Сударсо і Ванімо в Західному Папуа до затоки Хуон в Папуа-Новій Гвінеї.

Спосіб життя

Карликовий папуга Едвардса живе зазвичай парами або поза сезоном гніздування невеликими зграями. Іноді можна спостерігати зграї, чисельність яких на плодоносних деревах доходить до 35 особин, іноді папуги об'єднуються з іншими видами птахів, які воліють інжир. Він тримається здебільшого в кроні дерев, птиці швидкі і рухливі. Їх харчування складається з плодів (зокрема, інжир), нектару, квіток і, ймовірно, комах і їх личинок. Часто птахи поїдають плоди, висячи головою вниз. Період гніздування, ймовірно, в жовтні, так як в цей час спостерігалося спаровування. Гнізда будують в дуплах дерев на висоті до 20 м.

Ціна

Інші види роду «Карликові папуги»:

  • Клинохвостий карликовий папуга (Psittaculirostris desmarestii)
  • Карликовий папуга Сальвадорі (Psittaculirostris salvadorii)