Краснобрюхие ара (Orthopsittaca manilata)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 45-50 см, хвоста 23 см; вага 370 г. Забарвлення темно-зеленого кольору, голова з блакитним відтінком. Верхня частина спини оливково-зелена, груди і горло сірувато-зелені. На череві є велика червоно-коричнева пляма. Хвіст зверху оливково-зелений, а внутрішня його сторона жовто-зелена. На крилах і їх згині у криють синій відтінок. Махові пера синьо-зелені. Дзьоб чорний, щоки білі. Райдужка темно-коричнева.

поширення

Мешкає в Бразилії, Колумбії, Південній Венесуелі, Гайані, Перу і в східній частині Еквадору.

Спосіб життя

Населяють вологі тропічні ліси. Харчуються в основному плодами пальм, фруктами і іншою рослинною їжею. Часто прилітають годуватися в пальмові гаї і на плантації кукурудзи.

зміст

В Європу потрапляє досить рідко і малими партіями. Виховані людиною з раннього віку вони стають дуже ласкавими і ручними птахами. Однак через сильний дзьоба і гучного, різкого голосу виникають певні труднощі при їх утриманні в неволі.

Ціна