Малиновий блискучий папуга (Prosopeia splendens)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Блискучі папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 45 см. Оперення яскраве. Голова, груди і живіт темно-червоні. Спина, крила і довгий хвіст зелені; крила з синюватим відтінком.

поширення

Мешкає на острові Кандаву (Фіджі).

Спосіб життя

Населяє ліси, а з недавнього часу сади і сільськогосподарські угіддя. Харчуються насінням і плодами.

розмноження

Гніздиться, імовірно, в дуплах.

Загрози і охорона

Через втрату природного середовища проживання і браконьєрства, чисельність скорочується.

Ціна