Новозеландський гірський стрибучий папуга (Cyanoramphus malherbi)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Стрибаючі папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 23 см. Забарвлення оперення темно-зелена, на черевній стороні має більш світлий відтінок. Тім'я і лоб яскраво-червоного кольору з металевим відблиском. У самців дзьоб значно більші, ніж у самок; колір дзьоба блакитний.

поширення

Мешкає в Новій Зеландії на північній половині острова Південний.

Спосіб життя

Населяють високогірні ліси альпійської зони.

розмноження

У кладці від 5 до 6 яєць. Пташенята залишають гніздо через 35-40 днів.

Загрози і охорона

Чисельність популяції невідома, зустрічі цих птахів досить рідкісні. У Новій Зеландії знаходиться під охороною закону. Занесений до Червоної книги, як зникаючий вид.

Деякі фахівці вважають, що цей папуга представляє не самостійний вид, а лише колірну морфу желтолобого стрибаючого папугу (Cyanoramphus auriceps). Проведені дослідження музейних примірників підтвердило цю точку зору.

Ціна

Інші види роду «Стрибаючі папуги»:

  • Краснолобов стрибучий папуга (Cyanoramphus novaezelandiae)
  • Антіподскій стрибучий папуга (Cyanoramphus unicolor)
  • Желтолобий стрибучий папуга (Cyanoramphus auriceps)