Орлиний папуга (Psittrichas fulgidus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 50 см, крила 31 см; вага 690-800 г. Мають щетиновидними пір'я, що покривають голову, за що і отримали назву. Забарвлення оперення чорно-коричнева, на грудях світліша. Пір'я, що криють крила, надхвостье і середні махові пера червоного кольору. Бока голови не оперені. Дзьоб чорний. Надклювье сильно подовжене, злегка зігнуте і загострене. Ноги невисокі, темно-сірі. Райдужка темно-коричнева.

поширення

Мешкає в Папуа-Новій Гвінеї і Західної Нової Гвінеї (Індонезія).

Спосіб життя

Населяють вологі гірські тропічні і субтропічні ліси, підніжжя гір, іноді рівнинні і горбисті зарості до 1000-2300 м над рівнем моря. Живуть парами або невеликими групами до 20 особин. Основним кормом є фрукти, ягоди та різні насіння.

розмноження

У кладці 2 яйця.

Загрози і охорона

Дуже рідкісний вид. Є небезпека зникнення. Причини: вилов з метою продажу, вживання в їжу, використання опудал як «викуп за наречену», яскраве пір'я крила використовувалися в ритуальних вбраннях корінних жителів Папуа.

зміст

Швидко приручаються і добре переносять неволю.

Ціна