Соломонові какаду (Cacatua ducorpsii, Plyctolophus ducrops)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Какаду
Рід: Какаду

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 34 см; вага до 360 г. Забарвлення оперення і широкого дуже короткого, круглого чубчика біла. На внутрішній стороні крил і хвоста помітний лимонний відтінок. У підстави пір'я червонувато-оранжевий стрижень. Кільця навколо очей блакитно-білі, широкі. Дзьоб світло-сірий. У самця райдужка чорна, у самки - червоно-коричнева.

поширення

Мешкає на Соломонових островах.

Спосіб життя

Живуть в високостовбурних тропічних лісах з добре розвиненим густим підліском. Харчуються плодами і насінням різних рослин і дрібними комахами.

розмноження

У кладці 1-3 яйця, на яких батьки сидять по черзі - днем ​​самець, вночі самка. Через 25 днів вилуплюються пташенята, а через 2 місяці вони залишають гніздо.

зміст

У неволі тримають дуже рідко, тому що населення цих птахів незначна. Добре піддається дресируванню. Здатний наслідувати людську мову, мелодіям і голосам тварин. Тривалість життя до 50 років.

Ціна

Інші види роду «Какаду»:

  • Великий білий какаду (Cacatua alba)
  • Великий желтохохлий какаду (Cacatua galerita)
  • Малий желтохохлий какаду (Cacatua sulphurea, Plyctolophus sulphurea)
  • Гологлаз какаду (Cacatua sanguinea, Kakatoe sanguinea)
  • Молуккській какаду (Cacatua moluccensis)
  • Носатий какаду (Cacatua tenuirostris, Kakatoe tenuirostris)
  • Філіппінська какаду (Cacatua haematuropygia, Kakatoe haematuropygia)
  • Какаду Гоффіна (Cacatua goffiniana, Cacatua goffini, Kakatoe goffini)