Темноклювий гороб'ячий папужка (Forpus sclateri)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Горобині папужки

Темноклювий гороб'ячий папужка, або папужка Склейтера (лат. Forpus sclateri) - птах родини папугових, в даний час цей вид розглядається як підвид Forpus modestus.

Зовнішній вигляд


Довжина тіла 12 см, хвоста 3 см. Забарвлення оперення інтенсивно-зеленого кольору. Надклювье світло-сіре. Крильце, другорядні махові пера і поперек сині. Самки відрізняються від самців відсутністю синьої фарби на крилах.

поширення

Мешкає на сході Еквадору, в Бразилії, Венесуелі і Перу.

Ціна

Інші види роду «Горобині папужки»:

  • Жовтолиций гороб'ячий папужка (Forpus xanthops)
  • Зеленохвостий гороб'ячий папужка (Forpus passerinus)
  • Горобиний папужка Лессона (Forpus coelestis)
  • Очковий гороб'ячий папужка (Forpus conspicillatus)
  • Мексиканський гороб'ячий папужка (Forpus cyanopygius)