Толстоклювая папуга Катерини (Bolborhynchus lineola)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: толстоклювая папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 16-17 см, хвоста 6 см; вага 47-55 р Основне забарвлення оперення смарагдово-зелена, з жовтуватим відтінком нижньої частини тіла. Плечі чорні, на боках, горлі і потилиці є чорні поперечні смуги. Великі пір'я, що криють крила і верхні нижні криючі пір'я хвоста з чорними кінчиками у вигляді облямівки.

поширення

Мешкає в західній Панамі, південній Мексиці, Гватемалі, Гондурасі, Нікарагуа, Коста-Ріці, північній Колумбії, Венесуелі і Перу.

Спосіб життя

Населяють ліси і гори до висоти 2000 м над рівнем моря. Спускаються на землю, але сплять високо на деревах. Чи не бояться холоду, можуть приймати снігові ванни. Зустрічаються невеликими групами від 6 до 30 особин (іноді до 150 птахів). Харчуються плодами, сухими насінням і личинками комах. Воліють бігати, а не літати.

розмноження

Самка відкладає від 2 до 5 яєць. Насиджує близько 4 тижнів, приблизно в 1,5-місячному віці пташенята оперяються і вилітають з гнізда.

зміст

Вперше в Європу ці папуги були завезені в 1886 році. Це дуже приємні і довірливі птахи. Вони стають все більш і більш популярними в Європі та Північній Америці. Середня тривалість життя близько 10 років.

Класифікація

Вид включає в себе 2 підвиду.

  • Bolborhynchus lineola lineola (Cassin, 1853)
  • Bolborhynchus lineola tigrinus (Souance, 1856)

Ціна

Інші види роду «толстоклювая папуги»:

  • Бурошапочний толстоклювая папуга (Bolborhynchus aymara)
  • Желтолобий толстоклювая папуга (Bolborhynchus aurifrons)
  • Краснолобов толстоклювая папуга (Bolborhynchus ferrugineifrons)