Траурний какаду Бенкса (Calyptorhynchus banksii, Calyptorhynchus magnificus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Какаду
Рід: Траурні какаду

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 63 см, хвоста 24 см; вага 570-870 г. У самця основна забарвлення чорне; центральні пір'я хвоста чорні, решта з широкою червоною смугою посередині. Дзьоб темно-сірий. У самки оперення в основному коричнево-чорне з великою кількістю жовтих плям на голові, шиї, середніх криють пір'ї крил; пір'я нижній частині живота з блідо-жовтими краями. Хохол короткий, хвіст довгий. Дзьоб короткий, у самця темно-сірий, а у самки світло-сірий. Окологлазничной кільце без пір'я, чорного кольору. Райдужка темно-коричнева. Лапи коричнево-сірі.

поширення

Мешкає в західній, північній і північно-східній Австралії.

Спосіб життя

Населяють рідколісся, евкаліптові ліси, прибережні і гірські ліси, тугаи, савани, зарості Малгося, тропічні ліси. Тримаються парами або невеликими групами. Харчуються насінням, горіхами, плодами, квітами, комахами та їх личинками, злаками, зерном, нектаром, ягодами. Годуються в кроні дерев, іноді на землі.

розмноження

Гніздяться в дуплах евкаліптів та інших дерев, вважаючи за краще ростуть на берегах річок. Глибина гнізда до 2 м. Гніздо вистилається деревної потертю або жеваной гілками. У кладці 1-2 яйця. Висиджує яйця самка, протягом 30 днів, а самець її годує. Виживає тільки одне пташеня. Пташенята оперяються у віці 75-96 днів, але ще близько чотирьох місяців їх годують батьки.

зміст

Одна з найрідкісніших і найдорожчих птахів, що містяться в неволі. Тривалість життя понад 100 років.

Ціна

Інші види роду «Жалобні какаду»:

  • Буроголовая траурний какаду (Calyptorhynchus lathami)
  • Белоухіх траурний какаду (Calyptorhynchus baudinii)
  • Белохвостий траурний какаду (Calyptorhynchus latirostris)
  • Траурний какаду (Calyptorhynchus (Zanda) funereus)