Темний красногузий папуга (Pionus fuscus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Красногузие папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 27 см, хвоста 5 см; вага 179-222 г. Забарвлення оперення в блідих і темних, коричневих і червоних тонах. Верхня частина спини і крила темно-коричневі з блідо-коричневим облямівкою. Нижня частина тіла червона з фіолетовим відтінком. Оперення голови чорне з блакитним відтінком. За лобі проходить темно-коричнева смуга. Подхвостье має світло-червоне забарвлення, у деяких особин є облямівка фіолетового кольору. Дзьоб жовтий з темним кінчиком.

поширення

Мешкає в південно-східній Венесуелі, Гайані, Сурінамі, Французькій Гвіані і північній частині Бразилії.

Спосіб життя

Населяють тропічні ліси, рідко зустрічається на відкритих рівнинах.

розмноження

У кладці від 3 до 5 яєць. Насиджування триває близько 26-30 днів.

Ціна

Інші види роду «Красногузие папуги»:

  • Білоголовий красногузий папуга (Pionus senilis)
  • Бронзовокрилий папуга (Pionus chalcopterus)
  • Червонодзьобий красногузий папуга (Pionus sordidus)
  • Сінеголовий красногузий папуга (Pionus menstruus)
  • Красногузий папуга Максиміліана (Pionus maximiliani)