Чорнокрилий нерозлучник (Agapornis taranta)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Неразлучники

Зовнішній вигляд

Це найбільший представник роду. Величина дорослих птахів 17 см. Забарвлення трав'янисто-зелена. Дзьоб, лоб і вузьке облямівка навколо очей яскраво-червоного кольору. Нижня частина крила і кінчик чорні, хвостові пір'їни зелені з чорним облямівкою. У самок і молодих птахів немає червоного забарвлення на голові. Голова у самки зелена. У молодих птахів дзьоб жовто-коричневий.

поширення

Мешкає в Ефіопії.

Спосіб життя

Населяють гірські тропічні ліси до висоти 1500-3300 м над рівнем моря. Намагаються уникати людських селищ. Тримаються зазвичай невеликими зграйками по 8-10 птахів. Харчуються плодами і насінням дикорослих і культурних рослин, в основному Корбі і сікомори.

розмноження

Доставкою гніздового матеріалу в гніздо займається самка, засунувши його в оперення спини або під крила. У кладці зазвичай 4-6 яєць, які насиджує самка 18-20 днів. Молоді залишають гніздо через 6-7 тижнів і досить швидко починають самостійно харчуватися, зазвичай через тиждень після вильоту з гнізда.

зміст

В Європу завезений в 1906 році. Це дуже товариська, жвавий і життєрадісний папужка. Добре адаптується до клітинно-вольєрного утримання.

Ціна

Інші види роду «Нерозлучники»:

  • Ошейниковий нерозлучник (Agapornis swindernianus)
  • Нерозлучник Ліліани (Agapornis lilianae)
  • Масковий нерозлучник (Agapornis personatus)
  • Червоновидий нерозлучник (Agapornis pullarius)
  • Рожевощокий нерозлучник (Agapornis roseicollis)
  • Сероголовий нерозлучник (Agapornis canus)
  • Чернощёкій нерозлучник (Agapornis nigrigenis)
  • Нерозлучник Фішера (Agapornis fischeri)