Чорноголовий папуга (Nandayus nenday)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 30 см, хвоста 18 см. Основне забарвлення оперення зелена. Щоки, лоб, тім'я і горло чорного кольору. Навколо очей є біла неопереної зона. Зоб і грудка зелено-блакитні. Черевце зелене. Оперення крила чорно-синє. Хвостові пір'їни світло-оливково-зелені. Махові пера блакитні. Надхвістя зелене з блакитними краями. Хвостові пір'їни зверху оливково-зелені, знизу - сіро-коричневі. У нижній частині ноги червоні, у верхній - зелені. Хвіст довгий ступінчастий.

поширення

Мешкає в Парагваї, Бразилії, північній частині Аргентини і на південному сході Болівії. Також існують стійкі популяції завезених в Північну Америку і здичавілих чорноголових папуг Флорида, Лос-Анджелес і Південна Кароліна.

Спосіб життя

Досить часто невеликі зграйки цих папуг можна побачити годуються на сільськогосподарських полях або у фруктових садах. На землі це незграбні ходоки, але на гілках дерев і чагарників дуже рухливі і спритні птиці. Тримаються в основному в середньому і верхньому ярусі дерев. Там же вони знаходять їжу - плоди, насіння і вегетативні частини рослин.

розмноження

Гніздяться зазвичай невеликими групами в дуплах і часто вибирають для цієї мети самотньо стоять в савані дерева. У кладці буває від 3 до 6 яєць. Через 25 днів з'являються пташенята, приблизно в 1,5-місячному віці вони оперяються і вилітають з гнізда.

зміст

Ці невибагливі папужки добре приживаються в домашніх умовах. Були завезені в Європу в 1870 році.

Ціна