Шлемоносний какаду (Callocephalon fimbriatum)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Какаду
Підродина: Чорні какаду

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 32-37 см; вага 250-280 г. Основне забарвлення оперення сіра, кожне перо оздоблює попелястий колір, голова і чубчик - яскраво-помаранчеві. Нижня частина живота і нижні пір'я хвоста облямовані оранжево-жовтим. Крила і хвіст сірі. Дзьоб світлий. У самки сірі голова і чубчик.

поширення

Мешкає в південно-східній Австралії і на прилеглих островах.

Спосіб життя

Населяє гірські евкаліптові ліси до висоти 2000 м над рівнем моря.

Ціна