Красноспінний ара (Ara maracana)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Ари

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 41-44 см, хвоста 22 см. Оперення зелене, голова з блакитним відтінком. Щоки червоно-жовтого кольору в основному неопереної або з невеликою кількістю пір'я. Лоб багряно-червоного кольору. Такого ж кольору плями на нижній частині спини і на животі. На крилі є синя смуга, знизу крило зелене. Нижня сторона рульового пір'я сіро-жовтого кольору. Надхвістя оливково-зелене, хвіст червоно-коричневий, з блакитним кінцем. Дзьоб чорний, райдужка оранжево-червона. Лапи світлі. Самка від самця відрізняється дещо меншими розмірами червоного паска на лобі і блідими тонами червоного кольору надхвостья.

поширення

Мешкає на сході Бразилії і в Парагваї.

Спосіб життя

Типовий мешканець тропічних лісів, в основному їх верхнього і середнього ярусів.

розмноження

У кладці звичайно 2 яйця, які насиджує одна самка 24 дня. Молоді пташенята залишають гніздо у віці 7 тижнів, але батьки ними опікуються та підгодовують ще близько місяця. За забарвленням молоді схожі з батьками, але не мають червоного кольору на лобі і череві, на голові більше жовтизни, як і в основному забарвленні тулуба.

зміст

Часто містять в домашніх умовах. Якщо з раннього віку вони виховані людиною, то стають ласкавими, ручними птахами. У цих птахів досить спокійний характер, не дуже різкий голос.

Ціна

Інші види роду «Ари»:

  • Гірський ара (Ara couloni)
  • Желтошейний ара (Ara auricollis)