Червоновухий ара (Ara rubrogenys)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Ара

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 58-60 см. Забарвлення оперення лимонно-оливково-зелена. Гола зона голови невелика, пересічена маленькими чорними пір'ям, зростаючими в ряд. Лоб, передня частина голови, вушка і «штанці» червоні. Малі криють крила, кромка і вигин крила - червоно-помаранчеві. Зовнішня сторона махових і їх криють - блакитні. Хвостові пір'їни з блакитними кінчиками. Лапи сірі. Дзьоб чорний. Райдужка світло-жовта. У деяких особин на животику проявляються червоне пір'я. У молодих особин темна райдужка, менша насиченість кольорів, червоні тільки вушка і лоб.

поширення

Мешкає в Болівії.

Спосіб життя

Населяє полуарідние долини ланцюгів гір Кордильєра-Реаль, з ксерофіта, тернику, глодом, кактусами, з рідкісними деревами, окультурені землі до висоти 1300-3000 м над рівнем моря.

розмноження

Гніздяться в травні. Гніздо в ущелинах скель. У кладці 2-3 яйця. Насиджування триває 27 днів.

Загрози і охорона

Рідкісний, популяція до кінця XX століття налічувала менше 3000 особин. Головна причина - втрата природного місця існування (окультурення землі, зруб дерев), вилов для продажу і відстріл, коли птахи відвідують плантації кукурудзи і арахісу. Захищений законодавством Болівії (на вивіз і продаж), Законом Міжнародного Ринку.

Ціна

Інші види роду «Ара»:

  • Зеленокрилий ара (Ara chloroptera)
  • Каштановолобий ара (Ara severus)
  • Синьогорлий ара (Ara glaucogularis)
  • Синьо-жовтий ара (Ara ararauna)
  • Малий солдатський ара (Ara militaris)
  • Червоний ара (Ara macao)
  • Солдатський ара (Ara ambiguus)