Розкішний гірський папуга (Polytelis anthopeplus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Розкішні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 40 см, хвоста 20 см Забарвлення оперення яскраво-жовтого кольору. Верхня частина тіла оливки-жовта, з чорними керманичами і маховими пір'ям і поперечної червоною смугою на крилі. Дзьоб червоного кольору. У самок забарвлення оливково-зелена, пір'я хвоста зверху темно-зелені. Дзьоб у самок світло-червоні.

поширення

Мешкає на південному сході і південному заході Австралії.

Спосіб життя

Западноавстралійская популяція населяє культурний ландшафт. Папуги, що живуть в південно-східній частині континенту, селяться в безлюдних чагарникових саванах, степах і гірських районах на висоті до 3000 м над рівнем моря.

розмноження

Самка відкладає від 3 до 6 яєць і насиджує кладку близько 3 тижнів, через 42-49 днів пташенята залишають гніздо. У цей час вони бувають дуже полохливі.

зміст

Досить часто містяться в домашніх умовах. Їх недолік - дуже різкий голос і частий крик. Краще утримувати їх у відкритих вольєрах - там їх крик менше турбує людей. Гірські папуги добре переносять низькі температури, тому в країнах з м'яким кліматом можуть міститися в вуличної вольєрі круглий рік. При такому змісті гірський папуга часто розмножується в неволі.

Класифікація

Вид включає в себе 2 підвиди:

  • Polytelis anthopeplus anthopeplus (Lear, 1831)
  • Polytelis anthopeplus monarchoides Schodde, 1993

Ціна

Інші види роду «Розкішні папуги»:

  • Розкішний папуга Олександри (Polytelis alexandrae)
  • Розкішний баррабандов папуга (Polytelis swainsonii)