Буруйскій ракетохвостий папуга (Prioniturus mada)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Ракетохвостие папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 29 см. Основне забарвлення оперення зелена. Крила зелені, груди і живіт більш бліді, жовтуваті. Горло синювато-зелене; потилицю тьмяний, фіолетово-синій; спина, огузок і дрібні пір'я, що криють крила фіолетово-сині; край крил синій. Підкрила і подхвостье зеленувато-жовті. Пір'я хвоста зелені з темно-синіми кінчиками, два середніх пера хвоста зелені, подовжені з закінченнями у вигляді темно-синіх «ракеток». Окологлазное кільце вузьке, сіре. Дзьоб блідий синювато-рогового кольору з чорним кінчиком. Райдужка темно-коричнева. Ноги сірі. Вперше описаний Хартертом в 1853 році.

поширення

Ендемік Індонезії. Мешкає на острові Буру.

Спосіб життя

Населяють субтропічні і вологі тропічні ліси і мангрові зарості, в гори піднімається до висоти 1750 м над рівнем моря.

розмноження

Гніздяться в дуплах дерев.

Ціна

Інші види роду «Ракетохвостие папуги»:

  • Гірський ракетохвостий папуга (Prioniturus montanus)
  • Желтошейний ракетохвостий папуга (Prioniturus platurus)
  • Красношапочний ракеточнік (Prioniturus flavicans)
  • Зелений ракетохвостий папуга (Prioniturus luconensis)
  • Сінеголовий ракетохвостий папуга (Prioniturus platenae)
  • Сінешапочний ракетохвостий папуга (Prioniturus discurus)