Красношапочний папуга (Purpureicephalus spurius)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 37-38 см, хвоста 18 см. Зовні схожі на співочих папужок, але на відміну від них мають витягнутий і більш вузький дзьоб. Верх голови у самців малиново-червоний, потилицю, горло і щоки до очей жовті. Нижня частина тіла, груди і живіт від синього до фіолетового кольору. Верхня частина тіла, крила і хвіст зелені. У самок забарвлення грудей світло-синя, верхня частина голови і лоб коричнево-зелені або коричневі, з блідо-жовтими щоками і горлом. Дзьоб сильний.

поширення

Населяють Південно-Західну Австралію.

Спосіб життя

Харчуються насінням деяких сортів евкаліптів, комахами та личинками.

розмноження

Самка відкладає до 5 яєць і насиджує їх близько трьох тижнів. Що вилупилися пташенята залишають гніздо через 35 днів.

зміст

Вперше в Європу були привезені в 1853 році. Зміст цих папуг не представляє особливих складнощів. Проте, в неволі міститься не часто, так як дуже рухливий і вимагає приміщень великого розміру, в іншому догляд за ним такий же, як і за співочими папугами.

Ціна