Красноплечий папужка (Psittinus cyanurus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 18 см. Спина чорна, надхвостье і поперек ультрамариново-блакитного кольору. Голова у верхній частині і з боків сірувато-блакитна. Нижня частина тіла зеленувато-жовта з коричневим відтінком, черевце блакитного відтінку. На плечі є червоно-коричнева пляма. Пір'я, що криють крила зелені, облямовані жовтим кольором. Хвіст жовтий.

поширення

Мешкає на південному сході Таїланду, в М'янмі, Малайзії, Сінгапурі, на о-вах Суматра і Борнео.

Спосіб життя

Населяють ліси до висоти 700 м над рівнем моря, а також сади, плантації, мангрові зарості і кокосові гаї. Живуть невеликими групами до 20 птахів. Харчуються насінням, фруктами і квітками.

розмноження

Гніздо, в яке самка відкладає 3 яйця, влаштовує високо над землею в дуплах дерев.

Класифікація

Вид включає в себе 3 підвиди:

  • Psittinus cyanurus abbotti Richmond, 1902
  • Psittinus cyanurus cyanurus (JR Forster, 1795)
  • Psittinus cyanurus pontius Oberholser, 1912

Ціна