Лорикет гольдів (Psitteuteles goldiei)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: лоріевих
Рід: клинохвостий Лорікети

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 19 см; вага 45-60 г. Оперення зверху темно-зелене, знизу - світло-зелене, зі штриховим малюнком з темних пір'я. Тім'я і лоб яскраво-червоні, на блакитний шиї є вкраплення червоного пір'я. Дзьоб чорний, на кінці мови є щіточка. Райдужка темно-коричнева.

поширення

Мешкає в Папуа-Новій Гвінеї і Західної Нової Гвінеї (Індонезія).

Спосіб життя

Населяють субтропічні і вологі тропічні ліси до висоти 2800 м над рівнем моря. Це кочовий вид, який переміщається в місця, багаті квітучими деревами.

розмноження

Гніздиться в дуплах дерев. Самка відкладає 2 яйця, через 3 тижні з'являються пташенята. У 2-місячному віці вони оперяються і вилітають з гнізда.

зміст

Це невибагливі папуги. Вони тихі і неагресивні; можуть міститися як парами, так і великими групами. Деякі можуть наслідувати людську мову. Останнім часом вони все частіше з'являються в Європі.

Ціна

Інші види роду «клинохвостий Лорікети»:

  • Покреслений лорикет (Psitteuteles versicolor)
  • Сінеухій лорикет (Psitteuteles iris)