Синебрюхов папуга (Triclaria malachitacea)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 28 см. Загальне забарвлення оперення зелена, черево синє (тільки у самців). Дзьоб білуватий.

поширення

Мешкає в південно-східній Бразилії.

Спосіб життя

Населяють вологі ліси в долинах річок. Цим папугам властиво охороняти свою територію, тому часто гніздяться на відстані до 2 км один від одного. Харчуються насінням, фруктами, нектаром і деякими комахами.

розмноження

Шлюбний період з вересня по січень. Пари гніздяться в дуплах на верхівках дерев. Самка відкладає 2-4 яйця і насиджує їх близько 28 днів.

Загрози і охорона

Дуже рідкісний вид, строго охороняється законом.

Ціна