Сінеголовий красногузий папуга (Pionus menstruus)

Класифікація

Царство: Тварини
Тип: Хордові
Клас: Птахи
Загін: попугаеобразних
Сімейство: Попугаева
Підродина: Справжні папуги
Рід: Красногузие папуги

опис

Довжина тіла 28 см, хвоста 7 см; вага 245 г. Забарвлення оперення зелена. Верхня частина грудки, голова, зоб і шия кобальтово-синього кольору. На горлі є вкраплення червоних пір'їнок. В області вух розташоване пляма чорно-синього кольору. Крила зелені із золотистим відтінком, краю головного оперення блакитні. Неопереної зона навколо очей сірого кольору, райдужка темно-коричнева. Дзьоб чорний, біля основи надклювья рожевий.

поширення

Мешкає в Коста-Ріці, центральних районах Бразилії, Болівії, Парагваї і на острові Тринідад.

Спосіб життя

Населяють тропічні ліси з добре розвиненим підліском. У гірських районах зустрічається до висоти 1300 м над рівнем моря. Збираються великими зграями на кронах високих плодових дерев. Харчуються плодами і насінням, іноді зерном. Люблять поласувати качанами кукурудзи молочної стиглості.

розмноження

Гніздяться в дуплах дерев. Самка відкладає від 2 до 4 білих яєць прямо на дно дупла. Через 4 тижні з'являються пташенята, через 9 тижнів вони вилітають з гнізда.

зміст

У неволі живуть довго, середня тривалість життя 35-45 років. Швидко звикають до людини. Можуть навчитися вимовляти окремі слова. Дорослі папуги, особливо самці, можуть так сильно прив'язатися до свого господаря, що почнуть захищати його від інших птахів і навіть інших членів сім'ї.

Класифікація

Вид включає в себе 3 підвиди:

  • Pionus menstruus menstruus
  • Pionus menstruus reichenowi
  • Pionus menstruus rubragularis (rubrigularis)

Ціна

Інші види роду «Красногузие папуги»:

  • Білоголовий красногузий папуга (Pionus senilis)
  • Бронзовокрилий папуга (Pionus chalcopterus)
  • Червонодзьобий красногузий папуга (Pionus sordidus)
  • Темний красногузий папуга (Pionus fuscus)
  • Красногузий папуга Максиміліана (Pionus maximiliani)